Celler Sebastià Pastor

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Celler Sebastià Pastor

 

La viticultura, el conreu de la vinya, forma part de la idiosincràsia del municipi de Santa Maria del Camí. El Celler Sebastià Pastor, també conegut popularment com Can Vinagre, amb Sebastià i Maria Antònia Pastor, quarta generació al capdavant, és un celler típic mallorquí, familiar, on elaboren i venen vins, en aquest cas, des de 1937. En concret, va ser Sebastià Pastor Mayol, pagès i fill de pagesos i amant de la vinya, qui començà a elaborar vi a partir dels raïms de les seves pròpies vinyes.

Sebastià Pastor compta amb la carta de mestre artesà. Des del 2005, el celler pertany a la Denominació d’Origen Binissalem Mallorca. L’edifici, al centre antic de Santa Maria, es troba catalogat, protegit urbanísticament. Consta d’un petit celler construït al segle XVIII i modernitzat, on es fa la venda del vi i té una zona de tast, i un altre espai on s’elaboren i s’envelleixen els vins de qualitat. A la botiga també es pot comprar vi a granel. Les vinyes creixen als afores del poble, al Pla de Buc i es Torrent Fals. Es practica una viticultura ancestral i sempre s’ha apostat per allò que la diferencia: les varietats autòctones Mantonegro, Callet i Prensal Blanc o Moll. Al 2000, Sebastià Pastor Sureda decidí construir un nou celler on elaborar el vi als afores del poble, amb més espai i millors infraestructures.

A més, cal destacar el compromís del Celler Sebastià Pastor amb el poble, amb l’organització d’activitats socials i culturals que desperten considerable interès. Així mateix, una altra tradició que continuen al celler i que no falta cap any per Nadal a Santa Maria és l’elaboració de la famosa llet d’ametla, beguda tradicional que té l’origen en el convent dels Frares Mínims cap a l’any 1682.

Foto ruta