Cerámicas Felanitx

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Cerámicas Felanitx

 

Cerámicas Felanitx va obrir les seves portes entre els anys 1925 i 1930 a un local de l’interior del poble, concretament al carrer de la Mar, ja tancat a dia d’avui. Rafel Mestre, padrí de Francisca Oliver Mestre que regenta actualment el negoci, era picapedrer, constructor i propietari d’una fàbrica de ciment mallorquí que proveïa de material la tenda que regentava la seva dona Magdalena Llaneras. Així, el negoci es va dedicar a la venda de materials de construcció a la planta baixa i de ceràmica decorativa al primer pis.

Posteriorment la tenda va passar a mans de la seva filla, Coloma Mestre, qui amb la col·laboració del seu marit Bartomeu Oliver continuaren fins a la seva jubilació amb la mateixa tipologia de venda. No obstant, l’aparició de nous materials de construcció com la ceràmica de vidre o el ferro forjat deixaren la tenda petita i inaccessible per als proveïdors, ja que estava ubicada a un carrer estret i cèntric, poc accessible per als camions.

A causa d’això, el 1972 el matrimoni va decidir obrir la tenda actual del carrer Bellpuig, que amb els anys ha patit canvis de titularitat entre els membres de la família, fins al punt de vendre una part a una persona externa. Finalment, Francisca va recomprar la part que s’havia venut i la va unificar amb el que ella havia heretat.

Durant uns anys varen comptar amb un forn amb el qual coïen les peces de ceràmica i les pintaven, però actualment no són fabricants, sinó que es dediquen únicament a la venda de productes ceràmics, tant mallorquins com de la península.

Con a curiositat, Francisca ens relata orgullosa que a principis dels anys 20 del passat segle el seu padrí, Rafel Mestre, va ser el constructor de l’històric edifici «Es Sindicat» de Felanitx, seu de l’antiga cooperativa vinícola i declarat Bé d’Interès Cultural.

 

 

Foto ruta