Cereria La Real

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Cereria La Real

 

Enrique Vives va posar en marxa el negoci de ciris entre els anys 1917 i 1923, que va ser regentat  per la seva dona. En aquella època, el padrí de l’actual propietari, Guillem Ramis, n’era el proveïdor i subministrava a la botiga les espelmes que elaborava a la seva fàbrica del Secar de la Real.

El 1989 es fa càrrec del local Guillem Ramis Carbonell, que li posà l’actual nom de Cereria La Real, en memòria de la fàbrica del seu padrí. Tot i que s’hi continua oferint el producte tradicional, s’han incorporat altres articles religiosos com medalles, rosaris o figures de sants i creus de diferents tipus i formes. Així mateix, la família s’enorgulleix de tenir la patent de la imatge del Sant Crist de la Sang de l’església de l’Anunciació.

Després de la jubilació den Guillem, es posa al capdavant de la cereria el seu fill Nicolás Ramis Cuenca, quarta generació de la família, i que segueix amb la tradició d’encendre cada dia els ciris que il·luminen el temple.

El valor d’aquest comerç rau tant en la seva antiguitat com en el fet de ser un tipus de negoci que s’ha anat perdent, ja que de cada dia són menys els establiments dedicats a la venda d’espelmes i sants. A més, els ciris estan fets de forma artesanal.