Cereria Sa Bresca

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Cereria Sa Bresca

 

La cereria Sa Bresca va ser fundada l’any 1825 per la família Fuster i està referenciada en el llibre de negocis emblemàtics del Consell Insular de Mallorca. Abans del gas i l’electricitat, els ciris i les espelmes eren unes de les poques fonts d’il·luminació de què es disposava a les llars. És en aquest context en el qual la família Fuster va decidir obrir la cereria, i es va establir als afores de Manacor, a la ronda del Port.

En un primer moment, només es dedicaven a la producció i venda a l’engròs, però després varen habilitar un espai per a particulars que varen convertir en comerç. Més tard, varen decidir separar de forma definitiva el taller de la botiga i, després de diverses ubicacions provisionals del negoci, es varen establir a les faldes de l’església dels Dolors. La família Fuster hi va estar al capdavant fins al 2007, quan el va traspassar a Joan Febrer, actual propietari. Després d’uns anys, va decidir traslladar el negoci al carrer de Mercadal, també a prop de l’església.

Actualment, podem trobar a la botiga productes artesans, la majoria de Mallorca, però també de Catalunya i del País Valencià. A més, és proveïdor exclusiu dels ciris del Sant Crist, fets a mida per a l’església de Manacor a petició del rector.

 

Foto ruta