Colmado Colom

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Colmado Colom

 

Ubicat al carrer de Sant Domingo, el Colmado Colom va obrir les portes el 1881 guiat pels besavis de Natalia Vaquer, actual propietària que va decidir l’any 2020 agafar de nou el local per seguir amb el negoci familiar, i dur-hi a terme una gran reforma per donar-li un aire més gurmet, tal com volia el seu avi.

El moment d’esplendor del Colmado Colom va arribar als anys 60, 70 i 80, gràcies a les comandes d’hotels i de restaurants de categoria que varen donar un gran impuls al negoci. Llavors, la botiga estava regentada per les germanes Magdalena i Carme Colom que, en retirar-se els seus pares, es varen fer càrrec de l’establiment i hi varen oferir productes de primera necessitat com vi, pa, fruita o sal. Pedro Vaquer, avi de na Natalia, després d’un viatge a París on va conèixer l’estil de les tendes gurmet, va assessorar les seves cunyades per canviar la botiga tradicional a allò que després va ser un establiment amb productes de qualitat, exclusius i d’importació, sobretot amb el xampany i els licors. També s’hi podien trobar ostres, caviar i foie gras, entre d’altres, a més de la confecció de senalles de Nadal. Aquesta innovació en productes va distingir el Colmado Colom en aquell temps.

Quan les germanes Colom s’havien de retirar, com que no varen tenir descendència, varen llogar el local a Sion Riera, que el va regentar uns 5 anys. Més tard, el 1997, Magdalena i Carme traspassaren la gestió a una antiga treballadora, Josefa García, qui, juntament amb la seva filla, Elena Amer, va introduir els menjars preparats dins l’oferta del comerç, amb gran èxit entre la clientela habitual, fins que Natalia Vaquer se’n va fer càrrec.

És un exemple de les poques tendes de queviures que queden a Ciutat.