Colmado Maneu

Arrelat

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Colmado Maneu

 

El 1962, Francisco Juan i Eulàlia Blanch varen assumir la gestió del cafè restaurant Can Maganet, una senya d’identitat del barri ja en aquells moments.

Fins als anys 90, va pertànyer a dos matrimonis que varen acabar muntant un negoci de queviures, fins que va tornar a les mans de la família i, les dues filles, Margarita i Francisca, varen començar a despatxar al Colmado Maneu i varen mantenir així el negoci dels seus pares.

L’establiment destaca per l’assortiment de productes locals, entre els quals trobam els embotits, juntament amb farines, llegums a granel, melmelades, vins, llepolies i altres aliments típics de l’illa. Ens transporta a les antigues tendes de queviures tan freqüents i habituals a la ciutat, en les quals hom s’abastia de tots els productes necessaris del dia a dia i s’assabentava de les novetats del barri, algunes de les quals coneixíem com a ultramarinos.

L’estructura del local és gairebé la mateixa que als anys seixanta, un espai doble en el qual la part del menjador de l’antic restaurant ha esdevingut l’actual Colmado Maneu.

Amb el temps, s’ha convertit en una botiga de referència del barri i manté la clientela fidel, fet que posa de manifest el valor social del comerç tradicional.