Comercial Almacenes Nicolau, Can Mio

Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Comercial Almacenes Nicolau, Can Mio

 

Bartomeu Nicolau Femenias i Catalina Pasqual Frau varen obrir les portes de Can Mio l’any 1947. Com a les ferreteries de l’època, venien tatxes, pintures per als fusters, productes de neteja, etc. Amb l’arribada de la tecnologia i dels electrodomèstics a Mallorca, el negoci va fer un tomb cap a la venda i instal·lació d’aquests articles. Al principi, venien cuines i neveres, però més tard també començaren a vendre televisors, primer en blanc i negre i després en color. La botiga també oferia un servei d’instal·lació d’antenes i de televisors, i tenia diversos tècnics que anaven a les cases a reparar els aparells.

Mentre el negoci creixia, l’any 1967, els germans Toni i Pedro Nicolau Pasqual, que després es va desvincular de l’empresa, se’n feren càrrec i continuaren en la mateixa línia que els seus pares, adaptant-se a les noves tecnologies.

L’any 2006, quan Toni es va jubilar, els seus fills Tomeu i Llorenç Nicolau es posaren al capdavant de l’establiment, encara que ja hi havien treballat tota la vida. De fet, la família vivia al mateix edifici de la botiga, i per això els germans recorden haver-hi treballat des de ben petits.

 

Foto ruta