Cooperativa d’Artà

Arrelat

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Cooperativa d’Artà

 

La Cooperativa d’Artà és una cooperativa agrícola sense ànim de lucre que es va fundar l’any 1979 i que representa la unió dels treballadors pagesos del municipi. Els socis fundadors eren agricultors en gran part jubilats, i avui dia hi continuen els fills i els nets. Compta amb uns 70 socis amb dret de vot i uns 150 socis col·laboradors. El principal objectiu des de la seva obertura és l’impuls del sector primari local.

A la botiga de la Cooperativa es venen fruites, verdures i hortalisses de temporada, així com altres productes de quilòmetre zero, com olis, licors, formatges, sobrassades, confitures, fruits secs, mel, vins, galetes, etc.

D’altra banda, a part de la botiga, disposen d’una zona de bricolatge i jardí, així com d’un magatzem agrícola on es venen aliments per als animals, objectes per al jardí i plantes autòctones.

El local no conserva cap element del mobiliari original, ja que recentment ha estat objecte d’una remodelació total. Com a curiositat es pot dir que a l’inici del segle XX l’espai on està situat l’establiment era una sala de ball, posteriorment va ser un cinema i finalment, el 1980, va passar a ser la seu de la Cooperativa.

Foto ruta