Cristaleria Artística Fiol

Arrelat

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Cristaleria Artística Fiol

 

Cristalería Artística Fiol és un negoci familiar fundat l’any 1964 per Antoni Fiol Vila, que treballava a la cristalleria El Espejo Mallorquín i va obrir la primera tenda al carrer de Can Jaquotot. Amb quasi seixanta anys d’antiguitat, està especialitzat en la realització de vitralls emplomats i tot tipus de productes relacionats amb el vidre artístic. També cal dir que aquest negoci s’ha adaptat als nous temps, amb la incorporació d’altres tècniques artesanals com el fusing (vitrofusió) i el Tiffany. Al costat de la tenda, ubicada des de 1975 al carrer de Bernat Amer, tenen el taller.

El 1991, i després d’haver après la passió per l’ofici, es va incorporar al negoci el fill del fundador, José Luís Fiol Roca, que va aconseguir consolidar-lo com a referència de l’emplomat a Mallorca.

Entre les seves obres, destaca especialment la restauració de 32 vitralls de la Seu de Palma i, la més important, la restauració de la rosassa major el 2009, que va aconseguir l’aspecte i la lluminositat del model original. També han realitzat vitralls per a les esglésies de Felanitx, Cala Rajada i Sant Miquel, entre d’altres.

Des de 2018, aquest establiment mira amb il·lusió cap al futur gràcies a la incorporació de Daniel Fiol Montserrat, tercera generació de la família.