Cuchillería Amengual

Arrelat

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Cuchillería Amengual

 

Cuchillería Amengual va obrir les portes l’any 1952 de la mà de Jaime Amengual Bibiloni. Cap a l’any 1980 va agafar el negoci Antonio Lort, pare de l’actual propietari, i l’any 1986 va passar la ganiveteria al seu fill Antonio, qui segueix regentant l’establiment en l’actualitat. Als seus inicis l’establiment estava situat al carrer del Sindicat, si bé també el 1986 es va traslladar a la plaça del Progrés, un indret més ben situat per a la seva clientela d’aquell moment.

Antonio comenta que durant els més de 30 anys que du al davant del negoci ha canviat molt la maquinària, encara que no l’ofici. D’ençà que varen obrir, han combinat la venda de ganivets amb l’esmolament de tot tipus d’eines. Abans només acostumaven dur estisores i ganivets i ara arreglen eines de tall com plaques de capolar carn, fulles d’impremta, motoserres o eines quirúrgiques. Així mateix, afegeix que el seu material és «per a tota la vida».

Antonio posa molt d’esment en el detall, l’estima i l’esforç en totes les tasques i per això té com a clientela no tan sols els veïnats sinó també professionals de l’àmbit de la carnisseria, la restauració o l’hostaleria que acudeixen a esmolar les seves eines de feina.