Cuchillería Sineu

Arrelat

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Cuchillería Sineu

 

Guillem Bernat i Apol·lònia Abraham, provinents d’una família de tradició de trinxeters de Sineu, es varen establir l’any 1971 a Palma per obrir la ganiveteria. Acompanyats per les seves filles Francisca i Miquela, primer venien a la plaça de Pere Garau i al mercadet de les Avingudes. Després varen obrir una botiga que gestionaven al mateix temps que les parades dels mercats.

Va haver-hi un temps en què Guillem feia els ganivets (de taula, de cuina, de matances, etc.), els trinxets, les falçs, els xerracs i altres eines a mida. A la seva mort, l’any 1984, la seva esposa i les dues filles varen decidir continuar amb el negoci fins a l’actualitat.

És de les poques ganiveteries que queden i on podem trobar ganivets, trinxets, eines del camp, i estris per cuines particulars i professionals. Tenen exposada una col·lecció de ganivets mallorquins de tot tipus amb el mànecs de banya (trinxet, gatxolla, de porquer, etxurat, pescador, d’empeltar i de pastor), fets per en Guillem. També conserven el sílex i els encenedors de metxa que solien utilitzar els pastors.