Drogueria Valls

Històric Patrimoni

Drogueria Valls

 

Oberta des de l’any 1920, la Drogueria Valls va passar de ser una de les farmàcies de referència de la ciutat a l’actual drogueria situada al carrer Nou. Actualment, Can Valls, com la coneix molta de gent, ofereix a la clientela productes propis de drogueria, com articles de bellesa, de salut, d’ortopèdia i de la llar, entre d’altres.

El negoci farmacèutic va ser fundat l’any 1920 per dos socis, Valls i Pons. Amb la mort del titular de la farmàcia, el testimoni va passar a Agustí Valls Landino, segona generació i oncle de l’actual propietària, per posteriorment ser traspassat a Adela Valls Fortuny, tercera generació de la família.

La façana de l’edifici, propietat de la família Valls, conserva el revestiment de llenya original del principi del segle XX, i és una de les més boniques de la ciutat. A l’interior es mantenen les prestatgeries originals de la farmàcia, altes i de color blanc, adornades a la part superior per gràcils filigranes vegetals color marró coure. També es pot albirar un escut de Maó de fusta, el qual va ser un present de noces per a l’avi de l’actual propietària i primera generació de la saga familiar.

Foto ruta