El Bazar del Libro

Arrelat

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

El Bazar del Libro

 

El Bazar del Libro és una llibreria on podem trobar primeres edicions de llibres, juntament amb volums de segona mà i més antics, alguns dels quals esdevenen petits tresors, atès que provenen d’altres èpoques i són trossos de la nostra història. També tenen premsa, fotografies, petits objectes… Igualment, es pot gaudir del tast d’un vi o d’un cafè mentre es llegeix o s’escolta un concert improvisat de piano.

L’any 1978 obre per primera vegada el negoci, a les mans de Toni Llabrés, que el mantingué fins al 2011, quan es va traspassar a Joan Toni Cantarellas i Cati Bauzà. Aquests veïns i clients de la zona varen deixar les seves respectives feines per dedicar-se en cos i ànima al negoci. La seva vida va canviar d’un dia per l’altre.

El local data de 1870 i originàriament era un celler de vi a granel, Bodegues Enderrocat. Des de 1922, va acollir Confecciones Segura i se’n conserva part del mobiliari, com ara expositors, llibreries, taules… I una pianola Nova York de 1870.

Entrar en aquest espai és com si es paralitzàs el temps, un lloc amb objectes de col·leccionisme, publicitat dels anys 50, llibres escolars dels anys 40, mapes antics o joguines de l’època o llibres de col·leccionisme.

Al taulell del que va ser un intent de llibreria-cafeteria, hi ha un llibre amb signatures d’actors, polítics, veïns i, com conta Joan, youtubers que van llegir l’article «Palma és la millor ciutat del món per a viure» de The Times, en el qual se cita la llibreria com un dels comerços amb més encant i bon tracte de l’illa.