Elèctrica Nicolau

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Elèctrica Nicolau

 

Antoni Nicolau Colom, actual propietari d’Elèctrica Nicolau, després d’estudiar i obtenir el títol de tècnic superior d’Electrònica, va decidir seguir les passes del seus pares i padrins al capdavant del negoci, que aixecaren i manteniren amb tant d’esforç.

El seu padrí, Antoni Nicolau Julià, nascut a ses Salines i fill d’un ferrer de Porreres, va ser un home emprenedor que primer va provar sort amb diferents negocis.

Corria l’any 1958 quan un dia que passejava per Palma amb la seva dona Francisca Truyol Ventayol entraren a Radio Borne, al carrer de Sant Miquel. Plantejaren al responsable de l’establiment l’oportunitat d’obrir una sucursal de la seva botiga a Alcúdia. Ben aviat arribaren a un acord i reformaren la casa de la família Truyol, al carrer d’en Serra, que ja consta als arxius de l’Ajuntament d’Alcúdia com a propietat de la família des de 1847. La reforma va consistir a fer a la façana principal un gran mostrador, d’estètica moderna, i es va equipar la botiga amb moltes ganes i il·lusió.

Elèctrica Nicolau es va inaugurar el dia de Sant Antoni de 1959 i hi va assistir tot el poble. La seva padrina Francisca s’hi va implicar des del primer moment i va despatxar cada dia darrere el taulell. En aquell temps, el que es venia a la tenda eren geleres de gel, fogons de petroli, llanternes, piles, làmpades, llums de paret, bombetes, material elèctric, ràdios, vinils, tocadiscs, cotxets de nadons… i molts altres articles que els joves d’ara probablement no han vist mai.

El pare, Nicolau Nicolau Truyol, que llavors tenia 14 anys, va convertir la botiga en un espai d’experimentació i aprenentatge amb aparells elèctrics. Va ser una època durant la qual es llançaren al mercat tota classe de nous productes, a més de la revolucionària televisió. Aquells anys foren els millors del negoci.

L’any 1969 Nicolau es va casar amb Maria Victòria Colom Bibiloni, qui, a la vegada que surava tres fills, va començar a despatxar a la botiga. El matrimoni s’hi va integrar tant que hi han dedicat tota la seva vida laboral.

A mitjans dels anys 70 decidiren canviar-se a un local més gran situat a la plaça de la Constitució, i després d’uns 15 anys i per motius de mobilitat i espai, traslladaren la botiga a la ubicació actual del carrer des Moll. Encara que la conjuntura econòmica actual, els constants canvis i els reptes desconeguts no ho posen fàcil, a Elèctrica Nicolau obren les portes cada dia, i esperen continuar fent-ho durant molts d’anys.

Foto ruta