Embotits Ferriol

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Embotits Ferriol

 

Amador Ferriol Jordà era un mercader d’animals que l’any 1954 va fundar aquesta petita empresa, artesana i familiar, de qui agafa el seu nom. Actualment està dirigida i administrada pel seu net, Antonio Amador Matas Ferriol. La mare d’aquest, Antònia Ferriol, compta amb la carta de mestra artesana atorgada pel Govern de les Illes Balears i ell està pendent que també l’acreditin com a artesà.

Embotits Ferriol té el distintiu de la Indicació Geogràfica Protegida Sobrassada de Mallorca. Sineu, ubicat al centre de l’illa, per la seva climatologia permet una excel·lent maduració natural dels embotits. Cuiden molt la qualitat dels seus productes, ja que utilitzen porcs autòctons de la seva pròpia explotació i pebre bord seleccionat curosament, fet que fa que la sobrassada tengui un sabor exquisit. Els productes que elaboren són: sobrassada, llonganissa, botifarrons, varia o botifarra, culanes, pultrús i camallot.

Com a curiositat, es pot comentar que per Embotits Ferriol han passat famílies que al llarg de vàries generacions hi han fet feina, primer les mares, després els seus fills i ara els nets, i que han contribuït a donar continuïtat a aquesta empresa familiar.

La venda directa al públic es fa en un espai habilitat a la mateixa fàbrica on s’elaboren els embotits, i les seves instal·lacions estan homologades per la Comunitat Econòmica Europea.

Foto ruta