Encuadernaciones Reinés

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Encuadernaciones Reinés

 

Devers l’any 1939, Salvador Carreras Perelló, padrí matern de l’actual propietari, va obrir un petit taller d’enquadernació al carrer de la Protectora amb el nom Encuadernaciones Carreras. Més endavant, es va traslladar al local actual del carrer Rubén Darío.

El seu gendre, músic de vocació, treballava de saxofonista durant les nits i els matins ajudava Salvador fins que, a poc a poc, es va fer amb les regnes del negoci. Durant uns anys va ampliar a enquadernacions i papereria.

El negoci va passar a les seves mans, que en va estar al capdavant durant 15 anys, fins que en va agafar el relleu el seu fill Pedro, l’actual propietari i tercera generació. Va començar ajudant en allò més bàsic (grapes, costures, etc.) mentre compaginava els estudis a l’institut nocturn i, quan es va jubilar son pare,  va continuar amb el negoci familiar.

Al principi dels anys 90, amb els col·leccionables i les adaptacions del material escolar, va augmentar el volum de feina i va decidir tancar la part de papereria i quedar-se només amb l’enquadernació, moment en què va aprofitar per actualitzar el nom a Encuadernaciones Reinés.

Pedro reconeix que les noves tecnologies han suposat un canvi dur, però, d’altra banda, a dia d’avui, són poques les enquadernacions artesanals especialitzades a l’illa. Un tret característic del negoci és que encara utilitza la mateixa maquinària del seu avi.