Especias Crespí

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Especias Crespí

 

L’any 1945 els germans Joan i Jordi Crespí obriren una tenda al carrer Vallori, que en origen sols es dedicava a la venda de productes relacionats amb l’elaboració de la sobrassada, essencialment al pebre vermell mallorquí anomenat Tap de Cortí i que li dona a la sobrassada el color vermell tan característic. Cal dir que tot i que l’empresa es va fundar aquest any, hi ha constància que el 1940 ja es dedicaven a la venda al detall d’espècies.

El 1952, varen traslladar l’establiment al carrer del Sindicat i, dues dècades més tard, el 1972, varen posar en marxa la fàbrica del polígon de Son Castelló, on elaboren els condiments. Actualment se’n venen més de 400 de diferents.

El 2005 es posa al capdavant de l’empresa la neta dels fundadors, Coloma Crespí, amb el seu marit, Juan Velasco.

Avui dia, a més de vendre a la fàbrica de Son Castelló, també els trobam als mercats municipals de l’Olivar i Santa Catalina. La botiga del carrer del Sindicat va tancar a l’estiu de 2020, després de 68 anys d’història.

Coloma Crespí, actual propietària de tercera generació, conta com, en els darrers anys, el negoci ha fet un gran gir. Si abans importaven els productes, ara en controlen tota la producció, des dels planters fins a la distribució, passant per la mescla d’espècies i l’embalatge, i certificant un producte ecològic i de qualitat. S’ha de destacar el seu interès per promoure un producte endèmic de Mallorca mantenint un procés tradicional. Gràcies a tot això, són reconeguts a escala local i internacional.