Ferreteria Can Xic

Can Xic va néixer l’any 1960 al carrer de Can Monjo de Pòrtol, per mitjà de Miquel Ramis, de malnom Xic, i Magdalena Serra. Als anys 80 la botiga se’ls va quedar petita gràcies al bon funcionament del negoci i es varen traslladar al carrer Major, on es troben actualment. El local era l’habitatge dels padrins de Maria Ramis, actual propietària i segona generació que està al capdavant del negoci, juntament amb el seu fill Miquel.

Maria es desfà en elogis de la feina feta pels seus pares per aixecar la ferreteria i mantenir-la amb vida durant tants d’anys. Confessa que la longevitat de Can Xic té molt a veure amb el caràcter comercial i el dinamisme dels seus pares, que mai no tenien un no per resposta quan un client els demanava alguna cosa. Recorda que fins i tot venia gent de Valldemossa i de Sóller.

Els darrers anys, han ampliat l’oferta comercial amb articles d’electricitat, lampisteria, ferreteria, decoració, plantes, un poc de tot per lluitar contra la competència dels centres comercials que tenen tan a prop.

Foto ruta