Ferreteria Consell

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Ferreteria Consell

 

Els establiments com el de Francisca Amengual donen sentit i ànima a l’experiència de comunitat. Una botiga on trobar des d’una agulla per sargir un botó fins a eines de manobre o un rebost per a les sobrassades, artesania de corda, coure i llautó, desenvolupa sens dubte un paper imprescindible dins el poble.

El primer propietari conegut de l’establiment fou l’amo en Joan Isern de Can Ramallet, fa més de 75 anys. Diuen que tenia el cor que no li cabia al pit, sempre disposat a donar un cop de mà; ca seva estava oberta de pinte en ample, com la majoria de cases a la Mallorca de primeries del segle xx.

Era fadrí i sense descendència, i va traspassar el negoci a Maria Oliver, la mare de Francisca. L’actual propietària es va posar al capdavant de la ferreteria a la dècada dels anys noranta i ha seguit, si no ha millorat, la sintonia amb els veïnats.

És una botiga on pots trobar literalment de tot, és com tenir una botiga d’aquestes virtuals a la cantonada de casa, i si no ho té al punt ho aconsegueix o ens indica com fer-ho. Fins i tot pots aconseguir un xic de felicitat si hi entres amb noblesa.

 

Foto ruta