Ferreteria La Central

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Ferreteria La Central

 

L’any 1908, Pau Gelabert i Calafell va obrir un negoci dedicat a la venda de productes i estris per a les embarcacions, per abastir pescadors i mariners, amb el nom de Ca Don Pau. El pare dels actuals propietaris, Biel Serra, va entrar a treballar com a mosset a la ferreteria l’any 1934, a l’edat de 12 anys. Després d’un temps, va adquirir el local i li va canviar el nom per l’actual. El 2004, Gabriel i Antoni Serra, segona generació, es varen posar al capdavant de l’establiment. Eva Serra, filla de Gabriel, ja s’ha incorporat com a tercera generació a càrrec del negoci.

Des d’un principi, la botiga s’ha especialitzat en productes per a embarcacions, però a poc a poc ha anat integrant una altra oferta relacionada amb la ferreteria, la drogueria, la jardineria, la fontaneria, la maquinària, etc., i s’ha convertit en un referent a tota la ciutat per la gran quantitat i varietat d’articles que venen.

Aquest establiment, amb més de cent anys d’antiguitat, s’ubica en un dels edificis modernistes que es construïren a Santa Catalina al principi del segle XX, dissenyat per un deixeble d’Antoni Gaudí i declarat bé d’interès cultural el 2012.