Ferreteria Morey, Can Busco

Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Ferreteria Morey, Can Busco

 

L’any 1898, Juan Morey Muntaner va fundar la Drogueria Morey al carrer de la Lluna, avui carrer Major. Anys més tard, es va traslladar a la plaça de sa Bassa. Va començar amb la venda de productes de drogueria, però després el seu fill Gaspar va ampliar el negoci i també s’especialitzaren en la venda d’articles de ferreteria, com ara ferradures per a cavalls, producció de pintura per a persianes, carros, entre d’altres. A partir de llavors, adoptà el nom de Ferreteria Morey, coneguda a Manacor com Can Busco.

L’any 1968, el negoci va passar a mans de Tomeu Morey Bonet, fill de Gaspar, que va fer un important procés de modernització de l’establiment i els seus productes. Avui, continua gràcies als seus dos fills, Pedro i Tomeu Morey Obrador, que l’any 1992 es varen fer càrrec del negoci. La cinquena generació de la família també hi és present, ja que hi treballen els fills de Pedro i Tomeu.

És una de les ferreteries més conegudes de Manacor, pel gran assortiment de productes que tenen. Encara ara fabriquen un líquid especial per untar els mobles i reben visites de tot Mallorca per comprar-lo. Cal destacar que produeixen claus de portassa o claus de mida gran i s’han especialitzats en claus de casa, cotxe i comandaments de portassa.

 

Foto ruta