Forn Ca na Juanaineta

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Forn Ca na Juanaineta

 

Ca na Juanaineta és un dels forns més coneguts pels residents d’Alaró, tant per la gent jove com per la més gran, i molt d’ells recorden que ja hi anaven a comprar de petits. Situat al carrer d’Enmig, més o manco al centre del poble, connecta la zona de los Damunt amb la plaça, un carrer molt transitat pels veïnats.

L’establiment va obrir les portes cap al 1923 de la mà de la mateixa família que fins fa poc temps ha estat al capdavant del negoci. Joan Guasp, quarta generació de la família fundadora, va cedir l’any 2021 el negoci a Gabriel Enric Vidal Carreres i Francisca Maria Vidal Canyelles, socis que han agafat el relleu d’aquest forn tan arrelat al municipi i que, gràcies a ells, continua en actiu.

Pel que fa a la seva activitat, al forn elaboren pa i altres productes de rebosteria mallorquina, tant dolça com salada: ensaïmades, coca de patata, coca d’albercoc i també panades, cocarrois, coques de verdura i postres típiques de l’illa, com el gató d’ametla, el cardenal, les duquesses, etc. Estan adherits a la marca «Pa d’aquí, forn i tradició», que distingeix els establiments amb obrador que elaboren les diferents tipologies de pans de les Illes Balears.

També s’hi poden trobar diferents postres més contemporànies, lemmon pie i pastís de xocolata, entre d’altres. Compten amb una venda diària de pa i altres productes que augmenta el cap de setmana.

La tenda està decorada amb tot tipus d’eines i utensilis que s’empraven antigament per elaborar els productes, i té diferents elements amb bastants anys d’història, com el portal de pedra viva i unes portes d’olivera. A l’obrador s’han fet diverses inversions en maquinària i mobiliari per actualitzar-lo i poder fer feina de forma més eficaç. També es conserva el forn que s’emprava antigament, encara que actualment està en desús.

 

Foto ruta