



Forn Ca’n Alba
Juan Francisco Alba Llaneras va obrir el forn de Can Alba l’any 1931 i deu el seu nom al llinatge familiar. L’actual propietari, Joan Alba, regenta aquest forn des de 1996, quan el seu pare, Nofre Alba, es va jubilar. Al 2024 Àngela, la filla d’en Joan, es va incorporar al forn per seguir amb la tradició familiar.
Quan Joan es va posar al capdavant, al forn només hi venien pa, i ell va decidir ampliar aquesta oferta amb rebosteria tradicional de Mallorca com les panades, de les quals n’hi ha d’una dotzena de tipus, rubiols, coques de tallades, cocarrois, etc. Antigament, venia gent d’altres pobles a cercar pa, sobretot molts de sabaters que eren de fora poble però que treballaven a Inca. A més, també elaboren els productes de temporada i per les diferents festivitats. El local contava amb un forn de llenya morú, que Joan va intentar mantenir quan va agafar el negoci, tot i que li va ser impossible perquè costava molt mantenir-lo i no podia seguir el ritme de producció que duia l’obrador.
Estan adherits a la marca «Pa d’aquí, forn i tradició», que distingeix els establiments amb obrador que elaboren les diferents tipologies de pans de les Illes Balears.
Av. General Luque, 95 · Inca · Mallorca
+34 971 502 865
