Forn Ca’n Alba
Juan Francisco Alba Llaneras va obrir el forn de Can Alba l’any 1931 i deu el seu nom al llinatge familiar. L’actual propietari, Joan Alba, regenta aquest forn des de 1996, quan el seu pare, Nofre Alba, es va jubilar. Actualment, és la tercera generació de la família que regenta el negoci.
Quan Joan es va posar al capdavant, al forn només hi venien pa, i ell va decidir ampliar aquesta oferta amb panades, de les quals n’hi ha d’una dotzena de tipus, rubiols, coques de tallades, cocarrois, etc. Antigament, venia gent d’altres pobles a cercar pa, sobretot molts de sabaters que eren de fora poble però que treballaven a Inca.
El forn tenia un forn de llenya morú, que Joan va intentar mantenir quan va agafar el negoci, tot i que li va ser impossible perquè costava molt mantenir-lo i no podia seguir el ritme que duia el forn.
El futur del forn no està clar, ja que les filles de Joan de moment no hi estan interessades, però, com diu ell, és una pena que es perdi aquesta tradició familiar.