U Forn Can Banya

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

U Forn Can Banya

 

La història d’aquest forn es remunta a l’any 1959 quan Gabriel Bernat, propietari d’un molí fariner de Pollença, va decidir obrir un forn. Allà varen aprendre l’ofici el seu fill Josep i més tard els seus nets Toni i Gabriel Bernat que continuaren amb la tradició fins a la seva jubilació. Com que no comptaven amb un relleu dins l’àmbit familiar, decidiren traspassar el forn i des de 2024 Ramón Morilla i Carmen Bardón són els nous propietaris i estan al capdavant del negoci.

Amb més de trenta anys d’experiència com a forner, Ramón va començar a treballar als 14 anys a un altre forn molt conegut del poble. A més, durant aquest temps s’ha format per especialitzar-se en diversos camps del món del pa. Per altra banda, na Carmen és pastissera i ambdós formen un gran equip.

Són la combinació perfecta perquè l’establiment pugui oferir des de pastissos únics fins als més clàssics. Destacar les seves especialitats com les ensaïmades, la pasta de fulls o les seves varietats de pa, sense deixar de banda el tradicional pa moreno.

Estan adherits a la marca «Pa d’Aquí. Forn i Tradició», que distingeix els establiments amb obrador que elaboren les diferents tipologies de pans de les Illes Balears.

Foto ruta