Forn Can Diego

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Forn Can Diego

 

Els inicis del Ca’n Diego, com molts altres negocis, va ser difícil, però Diego Florit Camps el va impulsar quan hi va destinar els estalvis obtinguts de la Grossa de Nadal de l’any 1935. Aquests doblers el varen ajudar a adquirir la casa de la plaça d’Artrutx, a la planta baixa de la qual va obrir el forn l’any 1949.

Al començament al forn no s’hi feia pa, encara que en venien juntament amb altres productes com les formatjades, pastissets, coques, etc. A poc a poc el negoci va créixer i es va incrementar de manera quantitativa la producció any rere any. Aquest fet va provocar que comprassin una casa al costat i a l’agost de 1959 es va inaugurar la primera reforma del forn, i on en principi hi havia el forn i el taulell de feina va passar a formar part de la botiga.

Diego Florit es va casar amb n’Antònia Bosch i varen tenir cinc fills. D’aquests, només en Diego va agafar el relleu dels seus pares juntament amb la seva dona Margarita Tugores, que també treballava a la botiga i a l’obrador.

L’any 1970 el forn de llenya es va substituir per un de petroli, i el 1998 el negoci va patir una altra reforma per arribar a la distribució de l’espai com el coneixem avui dia, i es va ampliar de nou la part de la botiga.

L’any 2000 el forn va passar a anomenar-se oficialment Forn Ca’n Diego, amb la constitució de la societat formada per Diego Florit Bosch i els seus dos fills Tonyi i Diego, els quals han fet feina també des de ben jovenets dins el sector de la forneria. Al negoci familiar també hi pren part el marit de na Tonyi, José Sastre. Quan tan sols tenia dinou anys va aprendre l’ofici de forner de mà del seu sogre, i amb els anys es va convertir en una peça imprescindible per a l’empresa i va assumir el relleu d’en Diego des de la seva jubilació.

Més de vint anys després, en Diego pare i els seus fills, han decidit per voluntat pròpia deixar l’empresa per cedir el seu lloc als dos germans Sara i Josep, fruit del matrimoni de Tonyi i José. A partir d’ara, el forn estarà regentat per la quarta generació i els seus pares.

Encara que ja no hi hagi dins l’empresa ningú que s’anomeni Diego, tenen clar que l’establiment conservarà sempre el nom que l’identifica en memòria del seu fundador, tant estimat i mai oblidat.

Actualment alguns dels productes més típics del forn són el pa de pagès, el pa de Viena, els rubiols de peix i verdura, les pizzes, diferents tipus de formatjades i ensaïmades, entre d’altres productes de rebosteria.

 

Foto ruta