Forn Ca’n Guasp

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Forn Ca’n Guasp

 

Quan Joan Guasp Sardà es va casar va decidir muntar, juntament amb la seva dona, Maria Pons Vidal, un forn i confiteria que es va inaugurar el 25 de novembre de 1929. Destacava per l’elaboració dels seus productes de manera totalment artesanal en un forn de tipus morú, únic d’aquestes característiques a Mallorca.

Aviat la botiga es va convertir en tot un referent al poble ja que, a més d’elaborar productes mallorquins com ensaïmades i panades, en feien d’altres de ben diferents, com ara xocolates, caramels, confits i mantegades.

Pedro Guasp Pons va seguir els passos dels seus pares i, quan es va casar amb Maria Noguera, continuaren tots plegats amb el negoci durant 42 anys.

Durant tot aquest temps, Can Guasp ha estat reconegut pels seus productes, com l’ensaïmada trenada o l’ensaïmada trenada enturullada de coco, cabell d’àngel, xocolata i avellana; els coixinets, un dolç de cabell d’àngel i crema; o la llengua de gat, que es realitzava amb autèntica pasta de fulls francesa. Fins i tot, per Pasqua, han arribat a elaborar 2.800 rubiols i 3.000 panades al dia, la de sèpia entre les més conegudes.

Actualment continua amb el negoci Dario Giuliano, mestre artesà argentí que segueix la tradició de Can Guasp elaborant els mateixos productes locals de manera artesanal i sumant-hi altres especialitats típiques de l’Argentina.

El local encara conserva l’aparador i les vitrines originals de la seva obertura el 1929. Així mateix, tant el sostre decorat com el terra són també de l’època.

Foto ruta