Forn Can Jeroni

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Forn Can Jeroni

 

El Forn Can Jeroni va ser fundat per Josep Tur Serra, conegut com a Pep Jeroni, el 1920 a Sant Francesc Xavier i només s’hi elaborava pa i coques amb els productes de l’illa.

Sempre va ser un negoci familiar i, al voltant dels anys 70, se’n va fer càrrec el seu fill, Francisco Tur Torres (Xicu Jeroni), que va portar el negoci del forn i pastisseria més tradicional fins a l’any 2004, quan el va deixar al seu nebot, José Antonio Tur (Pep Jeroni), que va mantenir la tradició del seu avi i altres familiars amb l’elaboració de pa de pagès, fet de massa mare amb farina de blat. La seva especialitat són les postres típiques, el flaó i les orelletes, elaborades amb les receptes originals, a més d’altres productes tradicionals com les coques.

Es tracta d’un dels negocis més antics de Formentera. De fet, l’any 2016, el Forn Can Jeroni va rebre el premi Sant Jaume a més de vuitanta anys de tradició familiar.

Com a curiositat, cal comentar que durant la postguerra només podien fer el pa del racionament.

Foto ruta