Forn Can Joan Serra

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Forn Can Joan Serra

 

Can Joan Serra és un forn i pastisseria fundat l’any 1962 per Joan Serra i Maria Mascaró, que es van casar després que Maria quedàs vídua molt jove del seu anterior marit, que també provenia d’una família de forners i amb qui va tenir tres fills, els Vera.

En un primer moment, els fundadors obriren un petit forn dins la casa del Port d’Alcúdia on vivien, i anaven cada dia a cercar llenya per coure el pa. En aquella època, el municipi era molt petit i tenia pocs habitants, la majoria pescadors, i, a poc a poc, el forn es va fer molt conegut.

Avui dia s’hi troba al capdavant la tercera generació de forners, formada pels germans Antònia i Xisco, després que els seus pares, Gaspar Vera i Maria Cifre, els en passassin el relleu. Continuen a la mateixa ubicació de sempre, però amb un forn més actualitzat. Lluiten cada dia per oferir una bona qualitat als seus clients, sense perdre les tradicions. Un fet curiós és que, després d’uns anys fent una reforma a l’establiment, hi trobaren unes roques de la mar i també arena, que servien antigament per aguantar la calentor del forn de llenya.

Estan adherits a la marca «Pa d’aquí, forn i tradició», que distingeix els establiments amb obrador que elaboren les diferents tipologies de pa de les Illes Balears. El forn va obtenir el premi d’innovació d’AFEDECO com a distintiu de qualitat dels seus productes.

Especialitzats en la elaboració de rebosteria tradicional mallorquina, com panades, cocarrois, rubiols i ensaïmades, Can Joan Serra és considerat pels habitants d’Alcúdia un forn dels de «tota la vida», on van a comprar cada dia el pa, i el dolç els diumenges o els dies de festa.

Foto ruta