Forn Can Leu

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Forn Can Leu

 

El Forn de Can Leu va obrir les portes el 1932 de la mà de Miquel Servera Mestre. En Miquel, quan va fer el servei militar obligatori, va ser assignat a intendència i, concretament, va ser destinat al forn. Quan va finalitzar la mili, va començar a fer feina de forner i, poc després, va obrir el forn. Li va posar Can Leu, que era com el coneixien de malnom al poble.

Joan Servera Morey, tercera generació de la família, és qui regenta actualment el negoci. Avui dia podem dir que és el forn més antic d’Artà, i que és a més molt popular ja que, gràcies a la seva experiència i bona feina, s’ha guanyat un nom en aquest sector a l’àmbit local.

Estan adherits a la marca «Pa d’aquí, forn i tradició», que distingeix els establiments amb obrador que elaboren les diferents tipologies de pans de les Illes Balears. Les seves especialitats són el pa de pagès, les ensaïmades, el pa per fer sopes i els barrots, a més de la rebosteria mallorquina.

Es tracta d’un petit local d’ambient familiar i tradicional que mantén les portes i vidrieres originals de l’establiment. Pel que fa al mobiliari, procedent de la primera generació de forners, encara conserven dins l’obrador la taula on s’elaboren les ensaïmades i l’armari on estan ja llestes per vendre. També, la post on hi ha el pa a la venda i la bàscula.

Foto ruta