Forn Can Lluís

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Forn Can Lluís

 

L’origen del Forn Can Lluís és complicat de datar, encara que Biel Martorell, actual propietari i tercera generació de la família, calcula que va ser cap a l’any 1920 quan va obrir les portes.

El nom del forn ha canviat al llarg del temps. Es creu que a l’inici es deia Forn Can Ramon, o Callarís, que era el malnom pel qual es coneixia a Inca el padrí de Biel. Quan el seu pare es va posar al capdavant del forn, li va posar el seu nom, i així va passar a ser conegut com a Forn Can Lluís. Actualment, Biel i la seva dona són qui regenten el negoci, després d’haver comprat les parts als seus dos germans.

Uns dels productes més destacats del forn són la coca de flam, també anomenada de crema, i els cocs, un invent del pare de Biel, molt apreciats a Inca. Són un tipus de brioix de forma allargada i amb un punt de dolçor, que es poden menjar amb ingredients salats o dolços. Pot ser que la paraula coc sigui el masculí de coca.

A més, també fan tot tipus de productes mallorquins, com ara barres, panades de diferents tipus, cocarrois, pastes salades, com coques amb pebres, així com coques dolces, de tallades o ensaïmades.

Foto ruta