



Forn Can Lluís
L’origen del Forn Can Lluís és complicat de datar, encara que Biel Martorell, actual propietari i tercera generació de la família, calcula que va ser cap a l’any 1920 quan va obrir les portes.
El nom del forn ha canviat al llarg del temps. Es creu que a l’inici es deia Forn Can Ramon, o Callarís, que era el malnom pel qual es coneixia a Inca el padrí de Biel. Quan el seu pare es va posar al capdavant del forn, li va posar el seu nom, i així va passar a ser conegut com a Forn Can Lluís. Actualment, Biel i la seva dona són qui regenten el negoci, després d’haver comprat les parts als seus dos germans.
Estan adherits a la marca «Pa d’aquí, forn i tradició», que distingeix els establiments amb obrador que elaboren les diferents tipologies de pans de les Illes Balears. A més, fan tot tipus de productes mallorquins, com ara barres, panades de diferents tipus, cocarrois, pastes salades, com coques amb pebres, així com coques dolces, de tallades o ensaïmades.
Uns dels productes més destacats del forn són la coca de flam, també anomenada de crema, i els cocs, un invent del pare de Biel, molt apreciats a Inca. Són un tipus de brioix de forma allargada i amb un punt de dolçor, que es poden menjar amb ingredients salats o dolços. Pot ser que la paraula coc sigui el masculí de coca.
Av. de Lluc, 94 · Inca · Mallorca
+34 971 50 10 33
