Forn Can Paco

Arrelat

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Forn Can Paco

 

Al principi de l’any 1969 Paco i Encarna varen arribar a sa Pobla després de treballar en diferents forns d’arreu de l’illa. El dia 15 de gener varen obrir un petit negoci que seria la llavor de l’actual empresa.

En aquells moments en què el turisme estava en plena expansió, varen decidir encertadament dedicar el màxim de la producció diària de l’obrador a la zona turística. Varen traslladar el forn a un nou local del carrer de l’Escola, on ja estaven ubicats des d’un principi. Crearen una empresa moderna per a la seva època i amb l’última tecnologia per produir la quantitat de pa que demanaven els clients de la zona turística.

Al principi de l’any 2000, Paco es va jubilar i va passar el testimoni al seu tercer fill i actual gerent, José Luis Jaume. Durant tota la seva vida ha fet feina en el forn familiar, primer com a ajudant i aprenent de l’ofici de la mà del seu pare, i després gestionant el negoci. Per dirigir l’empresa, José Luis ha duit a terme diversos cursos tant de forneria com de pastisseria, fins al punt d’estar tramitant la carta de mestre artesà.

Amb el suport de la seva dona, ha canviat l’estratègia de producció i s’ha decantat per fomentar el forn tradicional i allunyar-se una mica de la producció dirigida al turisme. Això ha propiciat que José Luis hagi estat finalista en el concurs Sa Llesca d’Or (edició 2020-2021) i ha estat guardonat amb l’Estrella Dir Informàtica, equivalent a l’Estrella Michelin dels cuiners.

Entre els productes que elaboren, a més del pa tradicional, les ensaïmades i els croissants, hi ha productes de temporada, com les «S» de les primeres comunions, els rosaris de Tots Sants, el rotllo i les panades de Pasqua, i per descomptat, les espinagades i coques de Sant Antoni, festivitat molt celebrada a sa Pobla.

 

 

Foto ruta