Forn Can Pau

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Forn Can Pau

 

Al carrer de la Constitució, 52, hi ha des de sempre un forn que es deia Ca n’Amer, tot i que no se sap la data exacta d’inici d’activitat. Alfonso Corbalán el va adquirir l’any 1955 i li va canviar el nom, Forn Can Corbalán. El va tenir en funcionament durant vint anys.

D’altra banda, Pau Puigserver va començar a fer feina als catorze anys al Forn Can Coll d’es Puiget, que va ser un dels forns més grans de Llucmajor. Després, l’any 1986 varen coincidir les ganes de tenir el seu propi negoci amb la seva experiència i l’oportunitat de venda de Can Corbalán, i és així com comença amb el seu propi forn.

Ca’n Pau és conegut per les seves magnífiques coques de verdura. Com a curiositat, durant els anys 80 i 90, hi havia dies amb coes de més de 150 persones per adquirir aquestes coques. D’altra banda, també són reconeguts per les ensaïmades que tenen l’acreditació d’haver obtingut el tercer premi en el IV Campionat Mundial d’Ensaïmades, a més d’altres mencions en diferents certàmens.

El seu fill Miquel es va posar al capdavant del forn deu anys més tard, el 1996, el qual, a part de l’elaboració típica dels productes mallorquins, com ara l’ensaïmada, els cocarrois, les panades, etc., ha volgut innovar i s’ha especialitzat en la realització d’ensaïmades de diferents sabors, com la reeixida «ensaïmada bomba», feta amb galetes Oreo i Kinder Bueno, entre d’altres llepolies. També s’ha especialitzat des de fa quinze anys en la realització del «cardenal», pastís molt conegut a l’illa, però que mai ningú no havia fet a Llucmajor. Ca’n Pau també es distingeix per la grandària dels seus productes, i, com diu Miquel, «oferim un preu molt baix per una mida tan grossa!».

Foto ruta