Forn Can Simó

Arrelat

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Forn Can Simó

 

La història del Forn Can Simó s’inicia quan Guillem Simó comença fent de mosset al forn de Ca n’Àngela de sa Pobla. Una vegada en va aprendre l’ofici, juntament  amb la seva dona Bàrbara Gost, es posaren al capdavant del forn de Can Panxa, que era al carrer de la Lluna i que era de l’amo en Toni Panxa, molt conegut també al poble. Guillem recorda que en aquell temps repartia en bicicleta pels bars de la plaça les ensaïmades, que posava sobre una post de fusta.

L’any 1977 inauguraren el forn del carrer Gran, després de fer-hi obra per adequar el local. Hi proveïen els veïnats del pa recent fet al forn de llenya, i actualment hi segueixen treballant per oferir als clients uns dels millors pans amb diferència.

Des de l’any 2008 la seva filla, Aina Simó Gost, regenta el negoci. Amb el seu marit, Pau Bonnin, treballen a l’obrador encarregant-se els dos de l’elaboració del pa,  entre d’altres coses. Continuen amb la mateixa tradició i elaboració de tots els productes de rebosteria des de sempre.

Estan adherits a la marca «Pa d’aquí, forn i tradició», que distingeix els establiments amb obrador que elaboren les diferents tipologies de pans de les Illes Balears. A més del pa elaboren rebosteria tradicional, tant salada com dolça. De fet, una de les seves especialitats són les ensaïmades. Com no podia ser d’una altra manera en un forn de sa Pobla, en destaquen les espinagades, a més de les panades, els rubiols i els crespells, entre d’altres.

Els nous hàbits de vida i l’encariment de la matèria primera han fet que el negoci hagi canviat molt i que sigui difícil mantenir-se al mercat respecte a anys anteriors. Així i tot, aquest matrimoni regenta el negoci amb molta il·lusió, on treballen amb força dedicació i esforç. Can Simó conserva l’antic forn, encara que ara no hi empren llenya, sinó un cremador que encalenteix la pedra amb la flama. A l’interior de l’obrador es manté l’essència d’un forn de tota la vida.

 

Foto ruta