Forn Can Torres

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Forn Can Torres

 

Fundat l’any 1885, Can Torres és un forn i pastisseria especialitzat en l’elaboració de pa i rebosteria tradicional mallorquina ubicat al carrer Moll d’Alcúdia.

El 1988, la quarta generació dels Torres decidiren construir un forn més gran, ja que el que tenien se’ls va quedar petit. Durant cinc generacions han continuat la tradició familiar i s’han dedicat en cos i ànima a la producció de pa i rebosteria casolana, actualment amb l’ajuda de professionals externs.

Avui dia trobam al capdavant del negoci Maria Antònia i Magdalena Torres, que expliquen amb orgull la història viscuda pels seus padrins i repadrins. Recorden com els contaven que feien arribar el pa als vaixells de l’esquadra anglesa, primer amb un carro fins al Port i després amb barques. També relaten que durant la postguerra tenien una cartilla per apuntar i racionar la farina que utilitzaven, ja que el seu ús era limitat.

Com a forn tradicional de les Illes Balears formen part de la marca «Pa d’aquí, forn i tradició», que distingeix els establiments amb obrador que elaboren les diferents tipologies de pa de les Illes Balears.

Actualment a l’obrador del carrer Eclipsi elaboren els productes que posteriorment duen al punt de venda del centre del poble, a més de repartir-los pels hotels, supermercats i bars de la zona. També hi tenen una petita botiga i cafeteria.

Foto ruta