Forn Can Vadell

Arrelat

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Forn Can Vadell

 

Històricament, els forns i les pastisseries són molt importants dins la societat mallorquina i especialment a Campos. Encara avui es tracta d’una activitat comercial molt present dins el poble, ja que són punts de compra diària i també de trobada de molts de campaners.

El Forn de Can Vadell va iniciar la seva activitat quan el matrimoni format per Biel Vadell Tomás i Miquela Salas Mas va obrir el negoci. Biel havia treballat prèviament al Forn de Can Pere, on va començar a fer feina el 1963. A partir del 1980 va passar a dur-lo a mitges amb Pere Vadell, que era fins aquell moment el propietari del negoci. Miquela també va començar a fer-hi feina i, de fet, varen viure al forn fins al 1989, quan muntaren el seu propi forn al carrer de Manacor.

Actualment el seu fill Joan Vadell, forner i pastisser, és al capdavant de l’obrador on elaboren tots els productes frescs de forn i pastisseria amb matèries primeres de la màxima qualitat possible. Per fer aquests productes segueixen processos i fórmules que han passat de generació en generació dins la família.

Estan adherits a la marca «Pa d’Aquí. Forn i Tradició», que distingeix els establiments amb obrador que elaboren les diferents tipologies de pa de les Illes Balears. Elaboren pa moreno, pa de blat 100 % integral, pa de sègol, llonguets i panets d’oli. Varen ser finalistes del Concurs Millor Pa Moreno de Mallorca de 2023.

Entre les seves especialitats es troben els productes tradicionals com les panades i els rubiols, així com cremadillos i altres pastissos que fan durant el cap de setmana. Un dels productes més importants del forn són les ensaïmades. Cal destacar que elaboren productes, com el bescuit, els prims, les galetes de refús, els panets dolços i les sopes mallorquines, que ja no es poden trobar a gaires forns.

També compten amb una petita secció de botiga on es pot comprar un poc de tot, però paga la pena destacar productes locals com els gelats i la mel.

La millor acreditació del negoci és procurar fer la feina ben feta cada dia i tenir capacitat d’autocrítica, vigilant tots els processos per millorar i innovar. Però allò realment important per al Forn de Can Vadell són els seus clients de cada dia, molts d’ells de diferents generacions de la mateixa família.

Foto ruta