Forn Can Vadell

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Forn Can Vadell

 

El Forn Can Vadell és una de les pastisseries més antigues d’Eivissa, va néixer l’any 1923 i és un negoci centenari. Aquest establiment va ser fundat per Joan Marí Planells, Vadell. Joan va aprendre l’ofici a Barcelona i posteriorment va decidir traslladar els seus coneixements a la ciutat d’Eivissa. En un principi, aquest establiment estava ubicat al carrer d’Anníbal, al barri de la Marina. Posteriorment, l’any 1958 varen obrir una primera sucursal a l’avinguda d’Ignasi Wallis i al 1963 la família va traslladar el forn al carrer de Canàries. Actualment aquesta és l’única tenda que mantenen oberta.

Amb els anys, Josep Marí Ribas, fill de Vadell, es va fer càrrec de la gestió del negoci, i el seu cunyat Joan Clapés de la direcció de l’establiment.

A dia d’avui és la tercera generació de la família qui està al capdavant del local, on tenim a Nieves Clapés i Juan Marí, Juanito.

Aquest forn i pastisseria es caracteritza per elaborar productes artesanals i propis de l’illa Eivissa, com ara flaons, magdalenes, greixoneres, orelletes, ensaïmades eivissenques i molts altres productes de rebosteria tradicional.

Estan adherits a la marca «Pa d’aquí, forn i tradició», que distingeix els establiments amb obrador que elaboren les diferents tipologies de pans de les Illes Balears, especialment els habituals d’Eivissa.

 

Foto ruta