Forn de Ca l’amo en Pep

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Forn de Ca l’amo en Pep

 

El Forn de ca l’amo en Pep inicia la seva activitat cap a finals del segle XIX de la mà d’Amador Salom Calafat, natural de Vilafranca. Aquest va comprar l’edifici on antigament hi havia uns magatzems i en el qual, a més de muntar el forn, va crear diferents habitatges a l’entorn de l’obrador. Comentar com a curiositat que, a aquest antic magatzem, on quasi es podia comprar tota mena de productes, a més s’encarregava de donar guarnició als cavalls quan feien camí als pobles de fora vila.

Temps després va entrar a fer feina al forn el pare d’Arnau Company Florit, que a dia d’avui està al seu capdavant. Entre els anys cinquanta i seixanta Arnau va començar a treballar amb el seu pare. Va ser l’únic dels tres germans que va continuar amb el negoci familiar, representant la segona generació vinculada al sector de la forneria.

Cal destacar la seva activitat com a forn i pastisseria artesanal, ja que manté la producció de dolços i pastissos de manera tradicional a través d’un forn morú de pedra, donat que l’anterior forn de llenya que empraven va deixar de funcionar arran d’una inundació.

El Forn de ca l’amo en Pep suposa el lloc habitual de compra per part dels veïns de la zona d’Es Secar de la Real, desenvolupant una tasca de comerç de proximitat que resulta bàsic per aquell entorn, i on destaca l’assortiment de productes tradicionals i la dedicació que posa Arnau en tot allò que elabora.