Forn de Ca sa Camena
A l’any 1912 la família Amengual Vich, en retornar de l’Argentina, va adquirir el local on varen obrir Ca sa Camena, que constitueix un dels forns i pastisseries més antics de Palma. Es pensa que el local, ubicat al barri de Santa Catalina, podria haver albergat un altre forn molt abans, en concret a l’any 1843, però no es pot corroborar documentalment. Des de llavors, quatre generacions de la família han treballat de forma artesana elaborant tot tipus de pa, brioxeria, ensaïmades, rebosteria i torrons.
Com a curiositat, el nom de Ca sa Camena prové de la raça del ca de l’antiga possessió que hi havia en aquesta zona al segle XVII, un «ca mè». Com que no hi havia forns, la gent feia el pa a ca seva i el duia a coure a la possessió que contava amb un forn de llenya.
Després de la jubilació del seu pare, l’any 1983 Pep Amengual Barroso es posa al capdavant del forn que havien obert els seus padrins. Actualment, la seva filla Àngels és qui duu el dia a dia del negoci. També compten amb un altre punt de venda a Esporles.
Estan adherits a la marca «Pa d’aquí, Forn i Tradició», que distingeix els establiments amb obrador que elaboren les diferents tipologies de pans de les Illes Balears. L’interior compta amb un mostrador únic amb diverses vidrieres i prestatgeries de vidre on s’exposen productes de rebosteria tradicional com panades, coques, ensaïmades, etc., així com gran varietat de dolços i pastissos.
C. Annibal, 22 · Palma · Mallorca
+34 971 731 930