Forn de Can Bet

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Forn de Can Bet

 

La història del forn comença quan Antoni Covas Ferrer va anar a fer feina a Palma amb només vuit anys, on va aprendre l’ofici de forner a Can Canet. Quan va ser més gran, ja acostumat a la vida de ciutat, son pare li va demanar que tornés a fer feina a Campos, però no ho volia. A unes festes del poble va conèixer una al·lota de la qual es va enamorar, n’Antònia Más Mascaró, i es varen casar.

A finals de la dècada dels 40, el matrimoni va obrir el forn amb el nom inicial de Can Covas al carrer d’Antoni Maura, però a l’any 1953 canviaren de lloc i ja s’instal·laren a l’actual ubicació del carrer Victòria on fundaren Can Bet, nom original de la casa dels pares. El seu fill Sebastià va seguir amb la tradició de l’ofici familiar i va dur les regnes del forn fins a la seva jubilació.

L’actual propietat és la tercera generació de la família que regenta el negoci. Jaume Barceló Covas, amb tota una vida d’ofici al capdavant del Forn de Can Bet, sempre lluitant per oferir productes i serveis de la millor qualitat.

Estan adherits a la marca «Pa d’Aquí. Forn i Tradició», que distingeix els establiments amb obrador que elaboren les diferents tipologies de pans de les Illes Balears, com el pa pagès i d’altres especials elaborats amb matèria de primera qualitat. També podem trobar productes de rebosteria tradicional mallorquina com ara panades, coques de verdura, etc.

La seva especialitat és el prim o coca de refús, una pasta de pa feta de raïssons, un producte típic elaborat a Campos. Can Bet és uns dels pocs forns que actualment el continua elaborant.

Abans es feien els productes a un forn de pedra; però després es va reformar per adaptar-lo a les necessitats actuals, encara que conserven alguna maquinària de l’època. L’establiment encara manté les bigues de fusta originals de quan es va construir la casa.

Foto ruta