Forn Can Monserrat

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Forn Can Monserrat

 

Monserrat Juan Binimelis, avi de l’actual propietària, Margalida Juan, provenia de la família dels “Fornarets”, ja que els seus pares tenien el forn de Manacor de sa Plaça. Quan es va casar amb Margalida Jordà Calafell, varen vendre dues propietats que ella tenia a Palma i varen emprendre la idea d’obrir el que encara avui és el Forn Can Monserrat.

Se’n varen anar a Porto Cristo cap als anys seixanta i ja el 1967 varen obrir definitivament el negoci que es va convertir en el primer forn que hi va haver al nucli urbà. Ja al començament, també s’hi incorporen els seus fills, Joan Francesc i Francisca. Més endavant, els fundadors varen comprar el local del veïnat per poder créixer, ja que també ho havia fet Porto Cristo. Després, va heretar el negoci el seu fill Joan Francesc, que el va reformar.

Margalida Juan Servera, filla de Joan Francesc, va començar a treballar al forn de ben jove. Com a curiositat, recorda que el seu padrí anava a repartir el pa amb una Mobylette i una canastra que es posava damunt el cap i aguantava de forma «miraculosa».

Després de la jubilació de son pare, Margalida va passar a ser-ne la propietària i, tot i que s’han modernitzat, encara elaboren els productes amb les receptes de les seves repadrines. El forn elabora productes tradicionals mallorquins, i són reconeguts per les ensaïmades o els senyorets, el pa i la rebosteria salada, com ara les panades, etc.

 

Foto ruta