Forn de Can Pere

Arrelat Patrimoni

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Forn de Can Pere

 

El Forn de Can Pere va obrir les seves portes de la mà de Pere Vadell el 1960, al celler de la «casa de la vila», com així l’anomenaven els fundadors, ja que ells vivien a Son Amer. A dia d’avui el pa es fa dins el celler de la casa, al mateix lloc on es feia antigament, a «cas padrins». Pràcticament tota la casa conserva els elements de quan es va obrir el negoci, com el forn de llenya i fins i tot una cambra frigorífica de doble porta.

El fundador va aprendre l’ofici d’un forner que hi havia a Campos, que també els ajudava els dissabtes a fer les ensaïmades. Més endavant, en Pere va contractar en Biel i en Nadal, als quals va ensenyar. Amb el temps cadascun d’ells obririen també el seu propi forn, el Forn de Can Vadell i el Forn de Can Nadal, respectivament.

A l’octubre de 1989 es va incorporar la segona generació, amb Antònia Vadell al capdavant. Avui dia, l’obrador està en mans dels seus fills, Pere i Toni, que elaboren el pa tal i com els va ensenyar el seu padrí. Tots tres duen el negoci i s’encarreguen de la gestió del local.

Estan adherits a la marca «Pa d’Aquí. Forn i Tradició», que distingeix els establiments amb obrador que elaboren les diferents tipologies de pans de les Illes Balears. Són coneguts per l’elaboració de pa i pastisseria, així com ensaïmades i altres productes tradicionals.

Foto ruta