Forn Ca’n Terés

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Forn Ca’n Terés

 

Rafael Rosselló Vaquer i la seva dona, Margalida Martí Frau, coneguts com els «Teresos», obriren el forn l’any 1925 a Manacor i el dugueren fins al 1960, quan l’arrendaren a un altre forner anomenat «S’inquero». Aquest arrendament va durar disset anys, fins que l’any 1977 el va tornar a agafar Rafel, fill del fundador, que ja havia fet de forner amb son pare. Amb la seva dona, Margalida, varen continuar amb el negoci fins que l’any 2001 es varen jubilar. Des de llavors, el regenta Toni, que feia de pastisser a Can Ramiro, juntament amb Bàrbara, la seva dona.

Una de les especialitats de Can Terés són els cardenals, que elaboren amb la seva pròpia recepta. També fan altres productes de pastisseria, amb una gran varietat de pastissos i coques elaborades amb receptes artesanes, així com ensaïmades i rebosteria tradicional, com panades, cocarrois, rubiols, etc. Estan adherits a la marca «Pa d’aquí, forn i tradició», que distingeix els establiments amb obrador que elaboren les diferents tipologies de pans de les Illes Balears. Tots els seus productes estan fets de manera artesanal i amb el forn de llenya que conserven des del començament.

Com a curiositat, recorden l’evolució del negoci: abans, al començament, la gent duia la farina o el pa fet a casa a enfornar o els forners anaven a cercar-lo amb un carro. A causa d’això, els primers anys de Can Terés només s’enfornava, però amb el temps es va arribar a fer pa per vendre. També conten que durant la Guerra Civil i la postguerra la gent feia pa amb tot tipus d’ingredients, com el pa de figa, que era molt comú aleshores.

 

Foto ruta