Forn de la Concepció

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Forn de la Concepció

 

Des de l’any 1902 es té constància de la propietat d’aquest forn a càrrec de Joan Roca, on Joan Isern va entrar a treballar i aprendre l’ofici a l’edat de 16 anys. En acabar el servei militar, que suposà una pausa en el seu aprenentatge, va  tornar a Palma per comprar el negoci el 1971, al qual va canviar el nom pel del carrer on s’ubica, Forn de la Concepció.

Juntament amb la seva dona, Maria Sureda, varen incorporar a l’oferta de pa la pastisseria i altres productes tradicionals i obriren un segon local a la plaça de Barcelona. Actualment, Joan i Maria han donat el relleu als seus fills, però cada dia, sense falta, fan el primer cafè a la cafeteria del forn.

Cal destacar l’activitat de forn i pastisseria tradicional i singular, ja que manté la seva producció de pans, pastissos i les receptes antigues d’aquest ofici, i d’aquesta manera conserva viva la cultura mallorquina. Manté la producció respectant el calendari tradicional i popular, i elabora per a cada època els dolços típics, fet que permet el manteniment de les tradicions culinàries. Per als veïns de la zona és el lloc habitual de provisió de pans, panets i altres dolços.