Forn de la Pau

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Forn de la Pau

 

El Forn de la Pau és un dels forns tradicionals més antics del centre de Palma, ja que la seva existència es documenta des de fa aproximadament uns 300 anys. Al voltant dels anys 50, Tomeu Cirer i Joana Vallori varen comprar el local situat al carrer de la Pau que dona el nom al forn.

Tot just entrar al forn, criden l’atenció uns llonguets de color negre. Tomeu Cirer, tercera generació a càrrec del negoci, explica que són de tinta de calamar.

Aquest és un exemple de com el Forn de la Pau s’ha anat adaptant als nous temps, des de 1729, any de la seva fundació, fins avui, quan Tomeu, la seva germana Joana i els seus pares Francisco i Maria combinen noves elaboracions amb les receptes de tota la vida.

Cal destacar que encara conserva l’antic forn de llenya que té més de 200 anys, fet que confereix als productes un toc personal. Aposten per la rebosteria artesana tradicional, i hi destaca l’elaboració pròpia de productes típics d’aquí com són els llonguets, les panades, els cocarrois, les ensaïmades, etc. A més, també han innovat introduint productes com el pa integral, de xeixa, d’espelta, de sègol, ecològic, morú, i també magdalenes, panades dolces, i productes tan originals com les ensaïmades allargades que va inventar Joana Vallori, primera propietària de la família Cirer.

De l’interior del local destaquen el taulell de venda, de fusta i vidre, i la bàscula, mobiliari d’un temps passat.