Forn de Sa Creu
Considerat per moltes persones com el millor de Mallorca, el pa des Forn de Sa Creu a Algaida és un dels millors reclams d’aquest municipi. El pa es cou en un forn de llenya des de la seva inauguració a l’any 1984, i encara avui dia es manté la mateixa elaboració.
El forn va obrir les portes de la mà de Bernat Fullana, qui va aprendre l’ofici a Can Floquet, també a Algaida. Juan Fullana, l’actual forner i propietari compta amb més de 20 anys d’experiència, i va agafar el relleu del seu pare per continuar així amb la tradició familiar.
Estan adherits a la marca «Pa d’aquí, forn i tradició», que distingeix els establiments amb obrador que elaboren les diferents tipologies de pans de les Illes Balears. Aquest establiment rep, a més de la gent d’Algaida, persones de molts altres indrets l’illa, des de Palma fins a Son Servera, passant per Inca o Cala Rajada. Malgrat la seva fama ben guanyada, el pa pagès mallorquí, tant blanc com moreno, no és l’única especialitat de d’aquest forn, ja que la coca bamba comparteix protagonisme en aquest sentit, sense oblidar la coca d’albercoc. A més de la venda directa al forn, també reparteixen el pa a molts restaurants, sobretot del municipi d’Algaida.
El Forn de Sa Creu ofereix un producte totalment artesanal. És per això, i per continuar oferint el mateix servei i qualitat, que Juan només elabora els productes de sempre amb excepció de les ensaïmades, que ha deixat de fer.