Forn de sa Plaça

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Forn de sa Plaça

 

Tot i que no es coneix amb exactitud l’any, el Forn de Sa Plaça va començar l’activitat devers el 1850. Miquel Company va ser el primer propietari conegut d’aquest forn i del qual varen heretar el negoci la seva neboda Maria i Jaume Gelabert. Jaume va començar com a mosset al forn quan tenia divuit anys i el va comprar en fa més de cinquanta, a la dècada dels anys seixanta.

Xisco Gelabert, fill de Jaume i Maria, és l’actual propietari i va començar a fer feina amb son pare als catorze anys, devers el 1980. Actualment, la seva filla Maria Gelabert, quarta generació de la família, s’ha incorporat a treballar al forn i continua així amb la tradició familiar.

El Forn de Sa Plaça està especialitzat en pa mallorquí, moreno i blanc, i per això està adherit a la marca «Pa d’aquí, forn i tradició». Elaboren també panades, cocarrois, rubiols i productes de temporada, com ara les panades de xot, coques de tallades i albercocs.

Com a curiositat, cal dir que l’obrador conserva algunes peces de maquinària antiga com una màquina de fer sopes, entre d’altres. Algunes de les màquines s’han actualitzat, però són iguals que les antigues.

 

Foto ruta