Forn de sa Plaça
Tot i que no es coneix amb exactitud l’any, el Forn de Sa Plaça va començar l’activitat devers el 1850. Miquel Company va ser el primer propietari conegut d’aquest forn i del qual varen heretar el negoci la seva neboda Maria i Jaume Gelabert. Jaume va començar com a mosset al forn quan tenia divuit anys i el va comprar en fa més de cinquanta, a la dècada dels anys seixanta.
Xisco Gelabert, fill de Jaume i Maria, és l’actual propietari i va començar a fer feina amb son pare als catorze anys, devers el 1980. Actualment, la seva filla Maria Gelabert, quarta generació de la família, s’ha incorporat a treballar al forn i continua així amb la tradició familiar.
El Forn de Sa Plaça està especialitzat en pa mallorquí, moreno i blanc, i per això està adherit a la marca «Pa d’aquí, forn i tradició». Elaboren també panades, cocarrois, rubiols i productes de temporada, com ara les panades de xot, coques de tallades i albercocs.
Com a curiositat, cal dir que l’obrador conserva algunes peces de maquinària antiga com una màquina de fer sopes, entre d’altres. Algunes de les màquines s’han actualitzat, però són iguals que les antigues.