Forn del Santo Cristo

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Forn del Santo Cristo

 

El Forn del Santo Cristo, amb més de cent anys d’antiguitat, és un forn de referència a Ciutat. Tot i que el seu primer establiment és el del carrer dels Paraires, actualment té uns quants locals a diferents llocs concorreguts de Palma, com el carrer de Sant Miquel o la plaça del Marquès del Palmer.

Conta la llegenda que, temps enrere, es va cremar una fornada al carrer de Paraires. El forner, enfadat, va llançar un crucifix enlaire i blasfema: «Santo Cristo!». Des d’aquell moment, l’establiment quedà batiat.

El forn va ser fundat per la família Coll el 1910 i var ser regentat per les germanes Antònia i Joana Coll durant més de mig segle. Després de dècades dedicant-se a l’ofici de la forneria i pastisseria es converteix en un dels llocs més coneguts de la ciutat, on destaca per la seva producció i venda de rebosteria i productes típics de Mallorca. El 1960 el forn va passar a les mans dels germans Àngel i Pedro Calleja, que varen donar un gran impuls al negoci amb el repartiment personalitzat d’ensaïmades als hotels.

Maria Mas és al capdavant del negoci des de l’any 2010, i segueix fidel als orígens conservant les arrels, les receptes i els mètodes tradicionals d’aquest establiment. En els darrers anys el Forn del Santo Cristo adquireix una altra dimensió amb la venda de productes de rebosteria en línia, sobretot les ensaïmades, que fa que siguin conegudes tan dins com fora de l’illa.

A la façana podem destacar el rètol de l’establiment, de fons verd i tipografia de color marró i present també als altres locals, ja que és un dels elements identificatius del negoci. L’interior de la tenda s’ha anat modernitzant amb diferents elements decoratius i diferents mostradors i prestatges on s’exposa la gran varietat de productes disponibles.