Forn des Pla de na Tesa

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Forn des Pla de na Tesa

 

La història del Forn des Pla de na Tesa comença el dia 1 de juliol de 1899, quan es deia Forn de Can Lluc. Era un forn molt petit que elaborava pa i ensaïmades per a les cases del poble i el seu voltant. L’any 1962, Lluc va oferir el negoci a la seva neboda i al seu marit, Maria i Jaume, padrins dels actuals propietaris. Durant 23 anys, treballaren molt per donar les primeres passes del que és avui el negoci, el Forn des Pla de na Tesa.

L’any 1986, es posaren al capdavant del negoci els seus fills, Miquel i Antònia Vidal, i les respectives parelles, Montse Bordoy i Biel Miralles. Amb una visió emprenedora i innovadora, varen transformar el forn en una petita indústria artesana que distribueix arreu de l’illa. Ells quatre i els treballadors que han format i formen l’equip són els qui han fet el que és avui el Forn des Pla de na Tesa i la seva marca «Es Forn». Des del mes de gener de 2020, la tercera generació, Maties i Jaume Miralles, dirigeix l’obrador i la gestió del negoci. El seu objectiu és clar: apostar per un producte artesà i fresc fet amb matèries primeres de qualitat, proximitat i respectuós amb el medi ambient. Aposten per la tradició, però sempre acompanyada de productes d’avantguarda que facin que aquest negoci centenari continuï sent atractiu per a les noves generacions.

El forn disposa actualment de les creacions de Maties Miralles, format a l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona. L’any 2012, es va proclamar millor jove pastisser d’Espanya. Després, se’n va anar a França per complir el seu somni, treballar a París. Allà va estar a les ordres del MOF Chocolatier Patrick Roger i, posteriorment, amb la xef pastissera Claire Damon a Des Gateux et du Pain. Fa uns anys va decidir tornar a Mallorca per integrar-se a la plantilla del negoci familiar.

 

Foto ruta