Forn Formentor

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Forn Formentor

 

Quan Ramón Cerdà va obrir el Forn Can Ramon a l’any 1942 comptava amb una gran experiència com a forner, ja que havia fet feina al forn de Can Payeras del Port de Pollença i a altres forns de Muro o sa Pobla. La seva especialitat era el pa moreno i per això l’Hotel Formentor i l’Hotel Molins de Cala Sant Vicenç venien a cercar el pa durant la temporada baixa.

Aquesta recepta tan especial va passar de pare a fill i actualment Toni Cerdà Campomar segueix elaborant aquest pa tan especial que venen a cercar-lo fins i tot des d’altres pobles dels voltants. El seu pare també va ser el primer a fer pa integral a Pollença i després anava a repartir-lo amb una bicicleta pels xalets de l’Horta. És per això que quan es va inaugurar la mansió de Can Marimon, situada al camí de Ternelles, li varen encarregar que cuinàs el menjar i en Toni encara recorda les porcelles rostides que sortien del forn. Tota la seva vida va saber que seria forner per seguir les passes del seu pare, i des de ben petit va començar a ajudar-lo en sortir de l’escola. Va ser son pare qui li va ensenyar a fullar les ensaïmades i amb qui més va aprendre, ja que era un gran mestre forner, tot i que també va fer feina a altres forns de la zona.

A Pollença el coneixen com en Ramon de Can Marquet i es l’únic forn del poble on es poden trobar llonguets o panets francesos. També elaboren les típiques formatjades i altres especialitats com les ensaïmades. Toni gaudeix de la soledat de la matinada quan pot fer feina amb tranquil·litat i concentrar-se en les seves creacions. També li agrada veure el resultat dels llonguets, les ensaïmades o el pa, un cop enfornats. L’any 1999 va traslladar el forn a la ubicació actual.

Foto ruta