Forn i Pastisseria Ramis

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Forn i Pastisseria Ramis

 

Forn i Pastisseria Ramis és un negoci familiar fundat el 1970 pel mestre artesà pastisser Pedro Ramis Amengual. A Llucmajor, és conegut popularment com el «forn des jardinet», ja que està situat davant la placeta redona del sabater o de l’abeurador, ubicat al carrer d’Antoni Maura, 11. L’any 1983 passaren al número 15 del mateix carrer, on continuen avui.

El forner Miquel Julià Mulet va obrir als anys 20 del segle passat el «forn des jardinet». En la dècada dels anys 60, Panadería y Pastelería Julià era propietat de Lorenzo Julià Salvà i Catalina Vanrell Amengual. Catalina era la padrina jove de Pedro Ramis, el qual va rebre les primeres nocions com a forner de Miquel Julià.

Al llarg de la seva carrera, Pedro Ramis es va formar com a pastisser en diverses escoles tant de l’àmbit nacional —Barcelona, Madrid, Lleó— com internacional —França, Alemanya, Itàlia. També va participar en diferents esdeveniments relacionats amb la gastronomia i l’artesania celebrats a Mallorca, com la Mostra de Cuina Mallorquina, Baleart, etc.

El seu llegat continua viu gràcies als seus fills. L’any 2001, obriren una cafeteria amb despatx dels seus productes de forn i pastisseria a la Ronda de Migjorn, 10.

L’any 2020, es va reformar la botiga del carrer d’Antoni Maura i s’hi va introduir una petita cafeteria. Es va conservar el portal de l’entrada amb el nom gravat al terra, unes vitrines i un banc amb un mirall propis de l’època, que dona un aire nostàlgic al local.

Elaboren els seus productes de manera artesanal i amb matèries primeres de qualitat. Són reconeguts per allò que s’anomena «pastisseria d’autor», i posen molta cura i imaginació per a la realització dels pastissos de manera tradicional però innovadora i diferent alhora. Es destaquen per diferents tipus de producte, com els músics, els borratxos, les ensaïmades i el torró artesà, entre d’altres, que venen a cercar des de diferents indrets de Mallorca.

Foto ruta